Když podniky začaly polévku zamražovat, KFC se rozhodlo pro fritování
Japonsko suverénně vede v trendech neobvyklých jídel a pochutin. Tentokrát na hladovce vyrukovalo se smaženou polévkou z fazolové pasty a kukuřice. Tato hustá polévka je v obvyklém tekutém stavu velice oblíbená v japonských podnicích. Jako první ji zavedli v Gari Gari-kun a rychle se stala hitem. Prý je v Japonsku tak populární, že se vyrábí i zmrzlina s její příchutí.
Proto ovšem bylo potřeba vymyslet něco, aby jí provozovny mohly mít na skladě větší množství. A zatímco Gari Gari-kun šla cestou zmražené polévky, KFC Japonsko si řeklo: proč se nevydat úplně opačným směrem? A rozhodla se ji smažit.
Polévka vám po zakousnutí nevyteče na oblečení – je úžasně a hustě krémová
Ta myšlenka se zdá na první pohled nesmyslná, ale oni to dokázali. Je pravda, že už v základním stavu je tato kukuřičná polévka docela hustá a v KFC ji prostě umí obalit v těstíčku a osmažit. Tajemství bude pravděpodobně spočívat v nějakém tom ztužovadle, nebo použití čisté fazolové pasty. Výsledek vám každopádně po zakousnutí z těstíčka nevyteče, ale má krémovitou konzistenci asi jako smažený sýr. Prý je trochu moc slaná, ale údajně se slanost skvěle doplňuje se sladkostí kukuřice.
Tento kulinářský zázrak byl nasazen do prodejce v KFC 5. září tohoto roku, ale bude k dostání jen po omezenou dobu. Tak to prostě v KFC chodí – poutavé nabídky jednotlivých zemí se mohou podávat jen po krátkou dobu. Proto si každý, kdo touží po smažené polévce, musí pořádně pospíšit. Jedna polévková smažená placka vyjde asi na 30 Kč, a to určitě stojí za pokus.