Káva je nedílnou součástí života většiny z nás, pijeme ji při práci, abychom do sebe dostali dávku kofeinu, ale i ve chvílích pohody, abychom si pochutnali na svém oblíbeném nápoji a užili si příjemný relax. Stále je mnoho lidí, kteří se odbývají levnou a nekvalitní kávou. Když si spočítáte náklady na 1 šálek, zjistíte, že nákupem levné kávy ve skutečnosti tolik neušetříte a že chuťový zážitek z kvalitní kávy je nenahraditelný. Mnoho lidí vlastně ani neví, jak skutečně dobrá káva chutná, protože jsou zvyklí na instantní rozpustné kávy z obchodů. Jak si vychutnat tu nejlepší kávu?
Objednávejte ji z pražírny
Zaměřte se pouze na prodej kvalitní kávy z pražírny, ty se totiž zaměřují na prodej kvalitních odrůd z celého světa. V tuzemsku je jednou z nejlepších možností pražírna EBENICA COFFEE, která prodává kávu na svém webu Ebenica.cz. Pořídit zde můžete ty nejlahodnější kávy z celého světa a můžete si udělat takové espresso, které vás přesvědčí o tom, že na kávě byste šetřit neměli. Udělejte z každého pití kávy příjemný rituál. Už to nemusí být jen rutina, ale moment, kdy se zastaví čas a vy si vychutnáte senzační chuťový zážitek. Odrůd kávy existuje nespočet a je krásné s jednotlivými druhy experimentovat, můžete ochutnat kávu z Brazílie, Kuby, Guatemaly a dalších zemí. Jistě mezi nimi najdete favorita, který vám bud chutnat nejvíce. EBENICA COFFEE je tu pro každého, tuto značku si mohou kupovat jednotlivci, ale dodává také kávu do hotelů, restaurací nebo firem.
Dbejte na správné skladování
Jak skladovat kávu? Mnoho lidí zde dělá chyby, tou největší je nevědět, kdy byla káva upražena. U EBENICA COFFEE máte vždy uvedené datum upražení kávy. Kávu byste nikdy neměli skladovat příliš dlouho, nejlepší možností je kupovat zrnkovou kávu, kterou si umelete. Tak si uchová své jedinečné aroma. Ke kávě by se neměl dostat vzduch, měla by být uzavřena ve vzduchotěsném sáčku a to nejlépe na tmavém místě, kam se nedostane slunce. Kávu vždy spotřebujte co nejdříve a nekupujte jí do zásoby, vždy si pořizujte čerstvou, aby si zachovala co nejintenzivnější chuť.