Musíte pořád pít, abyste nikdy znovu neucítili ocas!
Toto černé česnekové pivo se jmenuje Aomori Garlic Black Beer – to jen pro případ, že byste měli možnost ho ochutnat. Jméno získalo podle prefektury, kde se vaří. Česneková příchuť tam není jen nějakou slabou, vzdálenou ozvěnou. Prý je tak pronikavá a intenzivní, že musíte to pivo pít dál, jen abyste oddálili chvíli, kdy budou vaše chuťové pohárky opět schopny černý česnek na konci detekovat.
Samotná láhev vypadá velmi lákavě a luxusně a milovníky piva hned zaujme. Černá etiketa se zlatým písmem je velmi elegantní a cena asi 130 Kč za 330 ml dává pocit, že si kupujete něco opravdu výjimečného.
Když se poprvé napijete, můžete se cítit podvedeni. Vždyť to chutná jako normální černé pivo! Pomyslíte si. Ale to už polknete a nastoupí černý česnek. Necítíte jen tak nějakou vágní a slabou příchuť, ale jako byste právě požvýkali několik česnekových palic. Je to tak šílené, že se raději znovu napijete, abyste aspoň na chvíli tu palčivost zahnali. To uděláte ještě párkrát a pak už si prý zvyknete a Aomori vám zachutná.
Černý česnek si můžete vyrobit i doma – když si pořádně zatopíte
Možná přemýšlíte, co je to černý česnek. V Japonsku ho získávají tak, že nechávají normální česnek kvasit delší dobu v horké místnosti. Stroužky během tohoto procesu zčernají a jakoby lehce zželatinují.
Popsat chuť černého česneku už se pokoušelo více lidí, ale nakonec je nejblíže pravdě, že prostě chutná jako… zkvašený česnek. Nejlepší je údajně k těstovinám. Pokud jste dostatečně odvážní, můžete to doma zkusit, teď na zimu by se měl dát česnek kvasit lehce, když si pořádně zatopíte.
Je zřejmé, že pivo s černým česnekem je ideální jako kanadský žertík, pořádný hec na party nebo jako dobrota pro skutečné šílence.