VIDEO: Panebože, ta lampa je snad živá!

26.12.2013 Zuzana Kocurková 0

Jaké by to asi bylo, kdyby byla technologie a biologie k nerozeznání? Holandský designér Bob de Graaf se nechal ovlivnit roztomilostí robotů z filmu VALL-I a navrhl lampičky, které se chovají, jako by byly živé. My je považujeme za neskutečně úžasné a okamžitě je chceme! A vy?

Vánoční hvězdy | Zdroj: flickr.com | Copyright: Luz Adriana Villa A.

Ve Španělsku krmí polínko, aby se na Vánoce vykakalo

24.12.2013 Zuzana Kocurková 0

Naše vánoční zvyky se mohou jistě zdát při nestranném pohledu bizarní. Lití olova nebo házení střevícem se může jevit přinejmenším podivně. Ovšem nejsme v tom zdaleka sami. Vánoční tradice je po celém světě tak rozmanitá, že se v ní najdou opravdu neuvěřitelné zvyky.

Na ples jedině s kočkou nebo sushim na víčku!

23.12.2013 Zuzana Kocurková 0

Umělkyně Tal Peleg dokáže vytvořit snad ten nejkreativnější make-up, jaký jste kdy viděli. Využívá beze zbytku přirozených záhybů očí a maluje kolem nich neuvěřitelně složité ilustrace, často za pomoci doplňků, jako je provázek. Její práce vás vážně úplně dostane!

S origami maskou byste vypadali znepokojivě a záhadně

19.12.2013 Zuzana Kocurková 0

Možná by vás ani nenapadlo dát dohromady fotografa a origami umělce, ale právě v tom tkví kouzlo spojení Giacomo Favilla a Francescy Lombardi. Společně vytvořili kolekci portrétů lidí s origami maskami, a jak se můžete sami přesvědčit, výsledek vypadá jako surrealistická noční můra.

Posaďte se u nás – třeba na brouka!

12.12.2013 Zuzana Kocurková 0

Máte už dost normálního a taky šíleně nudného nábytku? Tak se ho zbavte a pořiďte si nějaký originálnější. Třeba takový, co je designovaný podle zvířat. Bzzzt pro vás pro inspiraci polapalo prakticky zoologickou zahradu. Tak co by se vám líbilo víc? Sedět na broukovi nebo na panterovi?