Neuvěřitelné výtvory z perníkového těsta
Švédská potravinářka Caroline Erikssonová vytváří neuvěřitelné sochy z perníku, které vám vezmou dech. Necháte se jí inspirovat?
Švédská potravinářka Caroline Erikssonová vytváří neuvěřitelné sochy z perníku, které vám vezmou dech. Necháte se jí inspirovat?
V Čechách jsme poměrně vynalézaví, když přijde na to, z čeho všeho vykvasit nebo vypálit alkohol. Hodí se nejen veškeré ovoce ze zahrady, ale i lesní plody. A bezinkové nebo pampeliškové víno? Proč ne! Ve srovnání s lihovinovými dobrůtkami některých národů jsme však doslova žabaři.
Tyto dorty byly vytvořeny v rámci soutěže, která je určena jak profesionálům, tak i amatérům.
Většina domestikovaných psů žije většinu svého života v domě nebo na dvoře, ale Kelly Lund věří, že každý pes by měl mít příležitost dostat se ven ze dvorku nebo domu a užít si dobrodružství jak blízko tak daleko.
Začínáme si uvědomovat, že naše Země nedokáže uživit 12 miliónů lidí způsobem, na jaký jsme zvyklí. Nezbývá, než trochu rozšířit definice toho, co je to vlastně jídlo. Po propagaci hmyzu a vodních řas přichází něco, co bude mnohým z nás znít podstatně chutněji – vytištěná pizza.
Ve skutečnosti tato zmrzlina není vyrobená vyloženě z medúz, to by nebylo moc lákavé. Charlie Francis Harry prostě zatoužil vyrobit světélkující zmrzlinu a nechal si proto syntetizovat bioluminiscenční protein od jednoho vědce v Číně. A opravdu z něho zmrzlinu vyrobil.
Dávno jsme dospěli do fáze, kdy naše technologie přesahují mnoho nejdivočejších představ ze sci-fi. Nových objevů a vylepšení je každý rok tolik, že se to nedá ani sledovat. Ohlédněte se s námi za rokem 2013 a technologiemi, které pravděpodobně v dalších letech ovlivní naše životy.